jom borak!!

Thursday, May 8, 2008

Kemalangan

alhamdulillah...hari ni selamat tiba di kolej Pembantu Perubatan, seremban setelah 4 hari bercuti.
Dan sekarang ni tgh curi2 mase tulis blog selepas seharian mengadap buku( betul ke???) hahaha
Betul!!!
Tak kisah la kan...sebenarnya sebelum menaiki bas semalam, ader satu kejadian yang tak dijangkakan telah berlaku pada diri ana...huhuh....
Kejadian ini berlaku pada jam 5:15 ptg dekat cabang 4, depan hotel New Pacifik( betul ke)kat Celcom Branch, jalan seri cemerlang@ dekat pejabat abe Yom...huhu
nak kata bawak motor laju tak jugak...dari rumah kelajuan tak lebih 60 km per jam...huhu tapi dah menjadi ketentuan pada waktu tu selepas hujan,,,motor yang dinaiki( skuter suzuki-kepunyaan Abe Yom) tak dapat dikawal dan menyebabkan terus menggelusur diatas jalan raya...sreeetttt............
dan daripada kemalangan seorang diri tersebut telah menyebabkan luka ringan pada kaki, lutut dan tapak tangan...huhu..alhamdulillah...nasib baik pada waktu tu tak de kenderaan lain kat belakang...
Tapi waktu menggelungsur atas tar jalan raya tersebut ana sempat la tgk org sekeliling,,,tapi diorang just tengok je...ana pun pelik jugak...ana pun terus bangun dan angkat motor yang masih hidup enjinnyer dan terus menuju ke wisma dengan kesakitan yang amat sangat pada lutut huhuhu...malu tu malu gak tapi wat selamber je...hahaha

4 comments:

Fahmi Luqman said...

lerrr...syafakallah~~

cepat2la boleh lesen kereta tuuuhhhh

Nik Bahrum Bin Nik Abdullah said...

Ohh!!!! Tak royat yeee.

Anonymous said...

mace enal jah skuter sapo...hacor doh muto ambo...abeeee beli na lain ko Ada....tapi peristiwa ni sama la ngan peristiwa Ada...jatuh mutor x dok ore caroo..heran bin ajaib rasanya...sakit ne...

wh0.am.i said...

haha..k0ya!
c0ntr0l mac0..
abe 6 tuh..timgi..!
ad0w k0 ptut g naik skuter h0p
kecik gitum0 tuh..
d0p sesuai lasum..!