jom borak!!

Saturday, June 21, 2008

Futsal, Mandi Laut Dan Sayur Goreng...



Hahaha..Sepanjang minggu ni banyak perkara menarik dan seronok telah berlaku. Walaupun ader kerja di rumah yang perlu dilakukan seperti kemas kawasan rumah, pergi beli nasi pagi2 dan jugak down load cerita( thanks to my bro, Nik Li kerana sudi ajar gue) ..hahaha kalau bab cuci dan kemas rumah tu x der masalah sebab kita buat dgn rela hati,,dah rumah kita, kalau bukan kita yg jaga sape nak jaga ,,binatang ternakan?...hahahha . sebenarnya pada malam jumaat hari tu,,selepas isyak kami sekeluarga kecuali parents , telah mengunjungi tempat org main futsal..hahah seronok la malam tu sebab bermain ngan keluarga,,dah lama tak hang out ngan diaorang..Jadi pada malam tu berjaya mencipta rekod peribadi dgn 2 gol..hahaha tapi melepaskan peluang 5 x...haha teruk kan gue main futsal,,,tapi x ape asalkan semangat kesukanan tu ader,,,

Pada petang jumaat pula ,sekali lagi kami sekeluarga pergi ke pantai untuk mandi dan manda..hahaha
punyer la seronok,,dah lama tak kena air pantai. So, petang tu dengan diketuai oleh ayahanda,,mandi sampai kul 7 ...lepas tu balik makan "jemput malas",,fuhh sedap wa cakap lu..hahaha

Dan pada hari ni pula( Sabtu) ibunda gue telah menelefon gue untuk ke Laman Pasar Siti Khadijah untuk menyertai pertandingan Teruna Dan Dara Menggoreng Sayur Campur anjuran Puspanita MPKB dan Maggi...Memula tak nak la pegi tapi bila dah tepon tu terus bersiap dan pergi dengan M'c da( adik) ..bila sampai jer kat sana pertandingan tersebut belum berlangsung...ok la..boleh prepare sikit..hahaha(konon la)..Pada waktu tu tengah berlangsung pertandingan memasak..jengok2 la ape yg mereka masak,,sedap gak ,,waktu tu pun perut ngah lapar,,huhu...tahan jer la..Selepas tu acara terbuka untuk pengunjung,,iaitu acara makan Maggi paling banyak,,ahha gue ape lagi,,perut dah lapar terus daftar utk sesama memeriahkan acara tersebut dengan adik gue..haha..Pada pertandinga tu gue mendapat juara berkongsi dgn seorang bro yg sama2 dapat menghabiskan 2 Maggi cup..hahaha Ok la kan ,,kalau Maggi tu sejuk tak pe la nak makan banyak,,ni panas meletup sampai melecur tangan gue..huhuhu

dapat la hadiah ...hehee

lepas tu bermula la acara goreng sayur dengan produk maggi Secukup Rasa...memula tu kalut la jugak sebab tak der kuali..yang bawak hanya satu je.( ingat pertandingan secara berpasangan) Mula la pegi pinjam ngan org...pastu minyak ngan bahan nak menumis pula tak der..hhuhu..nasib baik la ader peniaga kat situ yg sudi bagi kat kami..huhu....Kalau tgk orang lain sume dah prepare dgn hiasan. Kami?? Langsung x prepare ape2 huhu nasib badan..hahaha
Tapi nasib baik la,,ada kawan ibunda yg sudi memberi sayur2 untuk buat hiasan . Pinggan pun kita org pinjam gak...huhuhu

Lepas maka menggoreng la kami,,sampai la siap dan diadili...Bila nak umum keputusan tu ,,mcm dah agak mesti dapat no ni,,no 3 pun jadi la. Tapi mungkin dah rezeki la kot dapat la JOHAN...haha haha ,,terkejut la jugak...kita yg masuk last2 minit ni...hahaha
Tapi pastu tau la kenapa menang,,,jumpa juri dan dia cakap,,sayur goreng yg gue masak tu memng perfect la...walaupun digoreng tapi masih lagi segah dengan secukup rasanyer..huhu
Dan lawan 2 yg kain seramai 10 org kebanyakan menggoreng diatas dapur terlalu lama dan menyebabkan sayur tersebut jadi hancur...itu kate juri la..haha
Ok itu aje la crita tuk setakat ni..panjang dah tu...hahaha

teringat dua tahun lepas,,ditempat yg sama, program yang sama, cuma pertandingan jer yg berbeza, Pertandingan Mee Lambung,,juga mendapat Juara..hehehe

p/s : Nik Li,, bila nak pasang kipas tu...huhu
Oh ya lupa nak royat,,adik gue tu dapat no 3..sayur dia masin sikit, org suruh secukup rasa dia buat securah rasa...hahaha

Ilalliqa'...maassalamah

Khudafis,,,

5 comments:

Anonymous said...

sedak kow sayur hang...
nak try ckit...

yOu knOw whO? said...

mee hOk melAmbung sapa atah bumbung tu k0..??

hArk3x~

AdikMu+yang=baik said...

ceh3....saya baut untuk orang sihat buat makan dgn nasikk..masin la skit..yang awk tu punya buat untuk orang sakit...tawar skit...(((une..jgn la mllu Ada...nati oghe oyak x reti masak gak...turun sehe>>>>>

RinG said...

demo ko hok mene tuuh? tahniah la eh!! kawe sayo hok goreng sayur sapa ancur tuhs, tp xla ancur bena, koyok2 gtu jahs.... hoho

Anonymous said...

bab make v ko munir r,
x penah mene kalau tanding nga dy.